CAB GLASS SERVICE

Teava fara sudura

Cu toate acestea, utilizarea lor peste 420 °C trebuie să țină cont de sensibilitatea la grafitizare.

Grafitizare este  o problemă importantă în grosimile de perete întâlnite în tuburi cazan. Utilizarea conductei peste 420 ° C se recomada categoria de perete grea, cu toate acestea, nu este recomandat peste 420 °C  . Peste 420 ° C se recomada oțel carbon cu continut de molibden.

Oțel carbon-molibden

Oțeluri carbon SA209-moly expune un  fluaj mai mare fata de  oțelul carbon simplu, și sunt utilizate pe scară largă în fabricarea  cazanelor cu temperatură înaltă. Aceste oțeluri conțin nominal 0,5% molibden. Cazul expunerii la temperaturi peste 400 ° C -500 ° C pentru perioade lungi de timp, a oțelurilor carbon-moly sunt, de asemenea, predispuse la grafitizare. Din nou, fenomen este secțiunea de dimensiuni dependente, și folosind conducta acestui grad mai sus 520° C nu este recomandată. Faza carbură nu este stabila, și va interveni grafitizarea.A se consulta Standardul ASME și presiunea admisibila , "Secțiunea I", enumeră tensiunile admisibile pentru otel carbon-molibden de până la 520 ° C.

Otel carbon aliat cu Crom

SA213-T2 Acest aliaj de oțel prezinta o rezistenta grafitizare redusă și rezistență la fluaj mai mare decât oțelurile carbon-molibden. Rezistenta la coroziune este comparabil cu carbon-molibden.

Cromul în toate aliajele stabilizează carbonul sub forma de  carburi de crom, făcând astfel le imun la grafitizare.

SA213-T12 Acesta este un 1-crom, din aliaj 1/2-molibden ,se limitează la o temperatură maximă de 550 ° C,

SA213-T11 Acest grad are aceleasi proprietati fluaj ca T12. Este mai  rezistent la coroziune decât oțelurile crom-carbon, și este destul de rezistent la oxidare la temperaturi înalte, din cauza siliciului său superior și conținutului de crom.

Rezistenta la oxidare este importanta, deoarece metalele expuse la temperaturi ridicate pentru perioade lungi de timp,va acumula un strat protector si la  o anumită temperatură minimă, acest strat nu va mai avea aderenta iar , treptat si se va transforma in  fulgi,  provocand eroziunea  particulelor  solide din turbine.

Temperatura  admisibila  pana la 550 ° C

SA213-T22 Acest crom 2-1/4, un aliaj de molibden are proprietăți extrem de importante de fluaj, dar este limitat de aplicatii la 530 ° C, din cauza ca la o temperatura  mai ridicată se poate  exfolia. Acesta este listat în ASME la temperaturi de 650° C.

SA213-T9 A 9-crom-molibden 1, T9 oferă o rezistență foarte bună la coroziune, cu rezistență înaltă temperatură bună. Ea are, de asemenea, rezistenta la oxidare bun și poate fi folosit pentru maximum 650° C.. Unele ori T9 este un substitut adecvat pentru clasele de otel inoxidabil care sunt mai scumpe.  lT9 se limiteaza  la 650 ° C.

Clasa Tevi pentru cazane

Oțeluri inoxidabile - oțel inoxidabil austenitic

Oțel inoxidabil austenitic sunt prezentate în cazane ASME și presiune Cod Vas cu două seturi de eforturile admisibile. Motivul pentru aceasta este puterea lor randament relativ scăzut. Valorile mai ridicate de stres admisibile au fost determinate la temperaturi unde utilizarea ar fi limitată a proprietăților de tracțiune pe termen scurt.

Tensiunile mai mari depășească 62-1/2%, dar nu depășesc 90% din limita de curgere. La aceste tensiuni, poate fi de așteptat cantități mici de deformare plastică. Aceste valori mai ridicate de stres sunt de obicei folosite pentru super-încălzire

Codul cazane enumeră tensiunile maxime admisibile pentru diferite temperaturi, în funcție de gradul de cerinta a inoxului austenitic.

SA213-T304 Variații  ale acestui inox 18 crom,  clasa 8  nichel includ 304L, 304LN, 304H și 304N. Fiecare dintre acestea oferă rezistență excelentă la coroziune și rezistența la oxidare, împreună cu rezistențe ridicate rezistentele mari  sunt menținute în gradele scăzute de carbon prin controlul conținutului de azot.

  T304 are carbon superior și o soluție de minimă temperatura de recoacere care  asigura o rezistenta buna mult timp  la temperatură ridicată.

Inoxul din clasaT304 sunt limitate la 900 ° C, în condiții de oxidare. Secțiunea I a Codului ASME Boiler enumeră tensiunile admisibile de până la 800 °C.

SA213-T316

T316 este similar cu T304, dar ofera o mai buna rezistenta la coroziune si rezistenta la fluaj. Molibdenul din  inoxul T316 mărește duritatea ,elasticitatea si rezistenta la coroziune.

Variațiile de această calitate includ 316L, 316LN, 316H și 316N.

SA213-T321

T347 și T321 și 347 sunt variații fata  de T304 și au proprietăți de tracțiune minime comparabile. Aceste două clase sunt stabilizate cu adaosuri de titan, impreuna cu un tratament termic adecvat.

Pentru a asigura o bună putere pentru  mult timp la temperaturi ridicate, T321H și 347H-cum ar fi 304H-au dezvoltat cu conținut de carbon mai mare și soluția minim specificata la temperatura de recoacere.

 Dintre toate oteluri inoxidabile, T309 (25 crom, nichel 13) și T310 (25 crom, nichel 20) ofera rezistenta maxima la oxidare si coroziune. Acestea oferă, de asemenea, proprietăți bune la temperaturi ridicate. Deoarece aceste oțeluri conțin ferită, cu toate acestea, ele sunt mai sensibile la faza sigma.

Teava laminata pret informativ

Teava laminata pret informativ...

Teava laminata la cald E235 275 A106 gr.B...

Teava laminata, otel, standard

Teava laminata, otel, standard ...

Contact

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare vă exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Home
Am inteles